Magnolian bär de största blommorna av alla buskar som kan blomma i vårt klimat. Denna blomning är ett underbart tillkännagivande om att våren har börjat eller är på väg att börja i vårt land. Vissa magnolior blommar redan i mars. Magnoliaträdet kräver relativt lite skötsel och det finns hybrider som även passar i en mindre trädgård. Magnolian är mer mångsidig än många tror och inte bara vacker på våren.

Den mest kända arten
Den mest kända är Magnolia Soulangeana. Den kan bli upp till fem meter hög och blommar särskilt rikligt. Det finns olika färgvarianter, men vitt och rosa eller en kombination därav är vanligast. Om du har en något mindre trädgård kommer Magnolia Soulangeana snart att bli för stor och det är bättre att välja en av de mindre hybriderna:

Magnolia Susan. Denna amerikanska buske blir upp till 2 meter hög och blommorna är mycket attraktiva rosa med en ljusare nyans på insidan. Du ser den amerikanska nykomlingen allt oftare i holländska trädgårdar.
Magnolia Stellata. De stjärnformade blommorna lyser upp varje trädgård på våren. Busken förblir ganska liten.
Magnolia Yellow River. De gula blommorna är särskilt slående och busken blir inte stor. Denna art är mindre vanlig i vårt land.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *