När ska man så en solros?
Att så solrosor är något man måste göra med omsorg, som det är med vilken växt som helst. Det viktigaste är ofta perioden då man ska så. Solrosen, eller Helianthus annuus, kan försås från mars. När du sår i förväg får du snabbare resultat. Men om du vill så dem utomhus direkt är det bäst att så dem i maj. Detta är möjligt även i april, men inse att en solros behöver mycket sol.

Var är det bästa stället att så solrosor?
En solros kan sås i kruka eller i jorden. Det är sant att denna blomma behöver tillräckligt med jord i full blom, så välj en kruka som är tillräckligt rymlig. Ett hål på cirka 1 till 2 centimeter djupt räcker för fröet. Vattna omedelbart efter sådd. Håll dessutom ett öga på när jorden är torr, för nästan varje planta behöver mycket vatten för att gro.

Hur sår man solrosor?
Som vi nämnde kan du så solrosor i krukor eller i öppen mark. En grop på 1 till 2 centimeter är tillräckligt djup. Men det är inte det enda man ska tänka på. Det är också viktigt att plantera dem tillräckligt långt ifrån varandra så att plantorna har tillräckligt med utrymme att utvecklas. Lämna ca 20 cm mellan dem. Valde du en jätteart? Då måste man placera pinnar på lång sikt för att ge dem stöd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *